Tidligere i uka meldte Hamar Teater følgende på sine hjemmesider:

«Vi hadde tolket gjeldende smittevernsregler dithen at de av våre skuespillere som er bosatt i Oslo kunne komme til Hamar denne uken for å jobbe på teatret. Kommuneoverlegen var av en annen oppfatning, og påla oss i dag å avlyse denne ukens «Trost i taklampa»-forestillinger. Dette er en stor skuffelse for oss på teatret, våre aktører, og ikke minst for publikum. Vi håper trosten kan få spre vingene igjen når tåka letter litt mer»

Og nå kan trosten fly igjen. Kommuneoverlegen, kommunedirektøren og kultursjefen satt i møte tirsdag kveld og konklusjonen ble at det er trygt å gjennomføre teateret. Dermed blir det forestillinger torsdag, fredag og lørdag denne uka, til Hamar Teaters store glede.

«Hamar Kommune har valgt å snu i den strenge tolkningen av regelverket og åpner for at Trost i taklampa kan gjennomføres allikevel. Kommunen beklager de ulemper nedstigningen har medført. Vi på vår side er takknemlige for at vi har en kommune med folk det går an å ha en god og ryddig dialog med, selv i sånne klønete og vanskelige uker og måneder som vi er inne i nå. Vi gleder oss til å kunne spille for de som har lyst til å komme!» skriver de på sine hjemmesider.

NB! I torsdagens papirutgave av Hamar Dagblad står det en notis på side 10 om at forestillingene er avlyst. Kontrabeskjeden kom etter at avisa ble sendt i trykken.