Hockeyspiller Mats Zuccarello startet Zuccarellostiftelsen for å redusere utenforskap blant barn og unge i Norge ved å bidra til at enda flere får delta i organisert og egenorganisert idrett og fysisk aktivitet.

Eiksenteret har vært en av de støttespillerne til Zuccarellostiftelsen siden 2019, og nå går organisasjonene sammen om en innsamling som skal styrke lokalmiljøene over hele landet, blant annet i Furnes.

– Er det et begrep vi alle har lært mer om som en konsekvens av pandemien, så er det samfunnskritiske yrker. Yrker vi rett og slett ikke klarer oss uten. Landbruk og jordbruk er kritiske yrker for å holde hjulene i gang i Norge, og nå går vi sammen for å bidra til aktivitetstilbud for barn og unge over hele landet, sier Mats Zuccarello.

Eiksenteret Furnes ønsker nå at lokalbefolkningen nominerer hvilken klubb eller forening som stikker av med den lokale potten.

En jury vil avgjøre vinneren, og Eiksenteret vil samle inn penger i butikken i løpet av våronna mellom mars og juni. Den innsamlede potten blir utbetalt til det laget eller foreningen som ble valgt ut.